Kambodzsa kiállítás

A hagyományokhoz illeszkedően Kambodzsa - a csoda országa címmel nyílt újabb kiállítás a józsefvárosi, immár húsz éve működő Zászlómúzeumban.

Balogh László, a gyűjtemény tulajdonos igazgatója köszöntőjében röviden emlékeztetett a múzeum húsz éves fennállására, egyben bejelentette, hogy sajnálatos technikai okok miatt a jubileumi megemlékezésre majd csak a jövő évben nyílik lehetőség.

A kiállítást Dr. Sárdi Rudolf, a Kambodzsai Királyság Idegenforgalmi Minisztériumának magyarországi kirendeltségvezetője és Dr Teszler István a Mekong Trading Magyar-Kambodzsai Kereskedőház Kft vezetője nyitották meg. Mindkét méltató Kambodzsa és Magyarország között régóta fennálló többoldalú együttműködés további, hosszútávú stratégiai fejlesztésének a szükségességét hangsúlyozta, különös tekintettel az idegenforgalom egyre bővülő lehetőségeit tekintve. Ehhez nagymértékben hozzájárulhat a jövő év elején várhatóan sorra kerülő kambodzsai - magyar kereskedőházak kölcsönös megnyitása. Balogh László megköszönve a méltatásokat, a jubileumi évforduló kapcsán köszönetét nyilvánította a múzeum sikeres működéséhez nyújtott önzetlen segítségéért Kiss László úrnak és az általa alapított díjat adott át, a Seychelle Köztársaság tiszteletbeli főkonzuljának, a Pro Donatio Alapítvány elnökének.

Spontán megszólalóként Sliman Ahmed, a Szaharai Arab Demokratikus Köztársaság budapesti képviselője, a Szahara Alapítvány elnöke, elismerő szavakkal köszönte meg a Balogh László igazgatóval hosszú ideje fennálló gyümölcsöző együttműködést, amely jelentős mértékben hozzájárul a különböző földrészek országainak, azok kultúrájának a kölcsönös megismeréséhez, megismertetéséhez. A kiállítás megnyitóján a civil szervezetek közötti sikeres együttműködés jegyében, jelen volt Dr. Vámos Lászlóné, a Magyar Protokollosok Országos Egyesületének alapítója, örökös tiszteletbeli elnöke és Danyilakisz Katalin, a Reneszánsz Hölgyek Társasága Egyesületének elnöke.

Az eseményen Nemecz Katalin és Szenczi-Molnár Huanita táncművészek eredeti kosztümben mutatták be az egzotikus kambodzsai kultúra egy színes látványosságát.