Afrika

Újabb, „Afrika" címmel időszakos kiállítás megnyitójára invitálta az érdeklődőket Balogh László, a Zászlómúzeum tulajdonos igazgatója, amelyen Vágó – Szatmári Zita a Külgazdasági és Külügyminisztérium Afrikai Főosztályának vezető-helyettese, Sántha Péterné Józsefváros alpolgármestere, Kiss László a Seychelle Köztársaság tiszteletbeli főkonzulja és Balogh Sándor az Afrikai – Magyar Egyesület és a HTCC elnöke mondott megnyitót.


A főosztályvezető-helyettes asszony rövid áttekintést adott az afrikai kontinens napjainkat és a távlati lehetőségeket jellemző legfontosabb folyamatairól, változásairól, különös tekintettel a 2015-ben meghirdetett déli nyitás stratégiájára, amelyben Afrika is fontos szerepet játszik.
Alpolgármester asszony – igazi iskolai földrajz órához illő módon, személyes élményeivel fűszerezve, a térkép előtt is demonstrálva -, mint rendkívül dinamikusan változó kontinenst mutatta be a színes Afrikát.
A tiszteletbeli főkonzul úr örömét fejezte ki, hogy a most megnyílt kiállítás is közelebb hozza Magyarországot Afrikával, amely Balogh László vitathatatlan érdeme. A továbbiakban a szolgálata során megélt személyes élményein keresztül igyekezett rövid betekintést adni a földrész sokszínűségéről.
Balogh Sándor elnök úr, a 17 éve működő egyesület és a saját nevében is köszöntötte az éppen születésnapját is ünnepelő Balogh Lászlót az Afrikát is érintő értékes tevékenységéért.
A megnyitó záró eseményeként az igazgató úr, hosszú időn át nyújtott támogatásaik, értékes munkájuk és segítségük elismeréseként Zászlómúzeum Díj-at adott át Urbanovics Zoltánnak, az ARZON Kft.
ügyvezető igazgatójának, Csernus Mihálynénak, segítő munkatársának,Tündinek, valamint Dr. Korsós Zoltánnak, a Magyar Természettudományi Múzeum főigazgatójának.
Répási Szilvia és Milus Alida táncművészek afrikai tánc bemutatójukkal színesítették a megnyitót.

Balogh Zoltán igazgató úr a kiállítás támogatásért külön köszönetet mondott az Afrikai – Magyar Egyesületnek, a Seychelle Köztársaság Főkonzulátusának, az Angolai Köztársaság Nagykövetségének és a HTCC-nek.

Köszönetét fejezte ki további támogatóinknak is, ezek: a Magyar Természettudományi Múzeum, Cartographia Kft, Gizi Map, Telemat Kft, ARZON Kft, Stiefel Eurocart Kft, Béres Alapítvány, Rex-Art Kft, Vendéglátó és Idegenforgalmi Baptista Szakközépiskola és Szakiskola, TELEMAT Számítástechnikai Kft., Bécsi Szelet vendéglő, (VIII. ker. József krt.) Bourbon Café.

Készítette:
Dr. Bakó László,
a Zászlótudományi Alapítvány támogatója