A Dominikai Köztársaság első magyarországi bemutatkozása a Zászlómúzeumban

Az indián nyár beköszönte ellenére, - a valóságos helyi forró nyár melegét és klímáját szó szerint is ide varázsolva - , a Karib térség gyöngyszemét szeretnénk bemutatni az érdeklődőknek az őszi időszaki kiállítási megnyitónkon, amelyen Öexc. Lourdes Gisela Antonia Victória-Kruse a Dominikai Köztársaság Ausztriába, Bécsbe akkreditált nagykövete, kiállítást megnyitó köszöntőjében örömét fejezte ki, hogy ezennel első alkalommal lehetőség nyílt a Dominikai Köztársaság nyilvános magyarországi bemutatkozására, amelyért köszönetét fejezte ki az ebben résztvevőknek.

A rendezvényen Cséplő Gábor, a Dominikai Magyarok Baráti Társaságának elnöke a társaság megalakulását elősegítő személyes élményeit osztotta meg a jelenlévőkkel.
Markocsány Gábor a Külgazdasági és Külügyminisztérium, Latin-amerikai és a Karib térség főosztály vezetője, üdvözölte a rendezvény létrejöttét és nagyra értékelte a közreműködők ebben kifejtett tevékenységét. Egyebek mellett utalt arra, hogy a Dominikai Köztársasággal 1984-óta van diplomáciai kapcsolatunk, amely példás, de még sok olyan lehetőség van ami még továbbra is kiaknázatlan. A megnyitó ünnepség keretében a nagykövetség kereskedelmi attaséja, miniszteri tanácsos a dominikai kapcsolati-, üzleti- és befektetési lehetőségekről adott színes tájékoztatást.
Horváth Zoltán a Dominikai Magyarok Baráti Társaságának alelnöke hozzászólásában hangsúlyozottan kiemelte, hogy küldetésnek tekintik a két ország kölcsönös érdekeinek az összehangolásában kifejtendő tevékenységüket, majd a karibi országot bemutató színes ajándékkal kedveskedett a megnyitó résztvevőinek.
A kiállítás megnyitóját a már ismert neves páros Répási Szilvia és Milus Alida táncművészek látványos, színes bemutatója kísérte.
A kiállítás két hónapig tekinthető meg, amelyre minden érdeklődőt szívesen várunk.
Támogatóink
Külgazdasági és Külügyminisztérium, Emberi Erőforrások Minisztériuma, Dominikai Magyarok Baráti Társasága, Budaörs Önkormányzata, PRIMUS Mineral Water, Stiefel Eurocart Kft., Rex-Art Kft., Cartographia Kft, Gizi Map, Telemat Kft, ARZON Kft, Béres Alapítvány, Vendéglátó és Idegenforgalmi Baptista Szakközépiskola és Szakiskola, TELEMAT Számítástechnikai Kft., Bécsi Szelet vendéglő, (VIII. ker. József krt.),
Vintage Bolt (Práter utca)., Szerencsejáték Zrt., MAVIR Zrt., Bourbon Café

Köszönöm a megvalósításhoz nyújtott értékes segítséget,
Balogh László tulajdonos, múzeum igazgató

Készítette: Dr. Bakó László, a Zászlótudományi Alapítvány támogatója

No images found.