LATIN-AMERIKA ÉS A KARIB TENGER ORSZÁGAI, ZÁSZLÓI HIMNUSZAI

November 19-én újabb alkalommal folytatódott Balogh Lászlónak, a Zászlómúzeum alapítójának a Józsefvárosi Galériában színes filmvetítéssel egybekötött, az érdeklődést felkeltő ismeretterjesztő előadás sorozata. 

Latin-Amerika az Amerikai Kontinens újlatin – főként spanyol és portugál nyelvű – országainak összefoglaló megnevezése. Földrajzilag magában foglalja: Mexikót, Közép-Amerikát a Karib-térséggel, valamint Dél-Amerikát, vagyis az Amerikai Egyesült Államok és Kanada kivételével jóformán az összes amerikai országot.

A Karib-, vagy Karibi-térség észak-, illetve közép-amerikai szigetcsoport. Három fő részre osztható: a Bahama-szigetekre, a Nagy-Antillákra a és a Kis-Antillákra. 

Balogh László előadása során a Nagy-Antillák szigetvilágából: Kuba, Jamaika, Haiti és Puerto Rico, a Közép-amerikai  földrajzi régióból: Guatemala, Costa Rica, Honduras és Panama, a Kis-Antillák szigetcsoportból: Saint Lucia, Curacao, Saba, Barbados és Martinique kevésbé ismert érdekességeibe tekinthettek be a jelenlévők.

Az egyre fokozódó érdeklődésre tekintettel még az vége előtt is, decemberben várjuk az érdeklődőket a hasonló tárgyú előadásainkra a Józsefvárosi Galériában.